Üzenőfal
Az üzenőfalra csak bejelentkezést követően lehet írni
Ide várjuk: Oszkárral kapcsolatos közérdekű információk, fejlesztési és népszerűsítési javaslatok, nem kritikus hibák jelzése. A nem releváns hozzászólásokat áthelyezzük.
Inkább a csevegőbe: Személyes üzenetek, konkrét utakkal kapcsolatos hozzászólások (Esetükben adjatok fel hirdetést a rendszerben, hogy rátaláljanak)
Tisztelt Cég,
A tegnapi utam során egy megdöbbentő dologgal találkoztam.
A sofőr egy 5 személyes személyautóba (elöl szintén egy utas) mellém 2 koszos, alkohol szagú, út közben is folyamatosan alkoholt fogyasztó, rettentő büdös (bocsánat, de így volt :( ) hajléktalanokat ültetett mellém. A sofőrnek figyelembe kellett volna venni az ápolt, tiszta, kulturált utasokat. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy oszkározás során ilyenbe botlok.
Mivel sietnem kellett haza, nem volt időm más opció után nézni. Hazafelé végig rosszul voltam....de nem csak én, hanem a másik utas is. :(
Javaslom ilyen esetekre valamilyen "szabályzatot" létrehozni.
Egy tömegközlekedési eszközön is van erre írás, hogy aki nem felel meg ennek a feltételnek, kizárják az utazásból.
Megértem a hajléktalan létet stb, de ez túl ment az elfogadás határán!!!!
Ezentúl hogy legyen? Ha foglalok egy utat, kérdezzek rá, hogy koszos, büdös, ittas hajléktalan utastársakra számíthatok-e. Épp egy hajléktalan tüntetésről jöttek amúgy haza Bp-ről.
(Válasz)
A tegnapi utam során egy megdöbbentő dologgal találkoztam.
A sofőr egy 5 személyes személyautóba (elöl szintén egy utas) mellém 2 koszos, alkohol szagú, út közben is folyamatosan alkoholt fogyasztó, rettentő büdös (bocsánat, de így volt :( ) hajléktalanokat ültetett mellém. A sofőrnek figyelembe kellett volna venni az ápolt, tiszta, kulturált utasokat. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy oszkározás során ilyenbe botlok.
Mivel sietnem kellett haza, nem volt időm más opció után nézni. Hazafelé végig rosszul voltam....de nem csak én, hanem a másik utas is. :(
Javaslom ilyen esetekre valamilyen "szabályzatot" létrehozni.
Egy tömegközlekedési eszközön is van erre írás, hogy aki nem felel meg ennek a feltételnek, kizárják az utazásból.
Megértem a hajléktalan létet stb, de ez túl ment az elfogadás határán!!!!
Ezentúl hogy legyen? Ha foglalok egy utat, kérdezzek rá, hogy koszos, büdös, ittas hajléktalan utastársakra számíthatok-e. Épp egy hajléktalan tüntetésről jöttek amúgy haza Bp-ről.
(Válasz)
Kedves Oszkárosok! Én egy károsult vagyok. Szeretném felhivni a figyelmüket, hogy van vagy vannak a csoportban olyanok akik rontják az Önök hírnevét. Történetesen nekem a biharitransszal volt nagyon rossz tapasztalatom, ill. a fiamnak foglaltam utat és nem az uticélra hanem tovább ami többe is került ki is fizettem, de még az uticélhoz sem ért el az autó, mondanom sem kell hogy 9- éjfélig nem érkezett meg. út közben lerobbant ugy 13-14 órával az indulás után. Van ilyen. Az ember mident meg tesz hogy mentse a menthetőt. Itt nem ez történt. semmit sem tettek de még az utasokat sem tájékoztatták hogy mi lesz, mi várható. A fiamnak másnap reggel interjúja volt. a munkáltató érte küldött. A biharitransz megigérte kifizeti a különbözetet. Azóta ha véletlen felveszik a telefont megigérik utánnan néznek. Mostanáig nem tettem semmit. Sztem Önöknek kéne szétnézni kit engednek maguk közé.
(Válasz)
(Válasz)

hol lehet igényelni Oszkáros matricát?
https://www.oszkar.com/driver/matricarendeles.php
(Válasz)

Hol tudom megnézni egy felhasználó adott (és nem kapott) értékeléseit? - Tehát hogy másoknak milyen értékeléseket adott.
Köszi!
Belépés után "Felhasználó keresés", ide beírod, a nevét, és látod a kapott értékeléseit. Utána rákeresel ezek közűl pár emberre, és elolvasod, hogy a "jelölt" miket adott másoknak....
(Válasz)

Üdv népek!
Ha valaki lemondja az utat, az nekem miért rontja le az értékelésem?
Választ köszi!
Kedves Péter!
Neked ez a késői lemondás nem rontja az adatlapodat, mivel ez 2016.01.22-én történt. Hogy akkor ki és miért mondta le pontosan, ez nem kideríthető már sajnos.
De ahogy írtam ez nem rontja az adatlapodat, mert több mint egy éve volt.
Most a helyes összpontszámod 4,9, ez a valós az eddigi előzményeid alapján.
További kellemes Oszkáros utakat kívánok!
(Válasz)
Üdv népek!
Választ köszi!
(Válasz)
Választ köszi!
(Válasz)

Sziasztok!
Fejlesztési javaslatom lenne amit én biztos használnék. Ha egy utas és sofőr nem először találkozik, és az egyeztetett beszállóhely mezőt kitöltötték korábban, a rendszer felajánlhatná a korábbi beírást, vagy meg mutathatná.
Kedves Mátyás!
Ilyen esetben nyugodtan használd a felhasználó adatlapján található személyes megjegyzés rovatot és ha az illető újra foglal akkor egyből látni fogod egy kis szövegbuborék formájában.
További kellemes Oszkáros utakat kívánok!
(Válasz)
Sziasztok!
Fejlesztési javaslatom lenne amit én biztos használnék. Ha egy utas és sofőr nem először találkozik, és az egyeztetett beszállóhely mezőt kitöltötték korábban, a rendszer felajánlhatná a korábbi beírást, vagy meg mutathatná.
(Válasz)
(Válasz)

Még egy kérdés: Az hogyan lehetséges, hogy egy felhasználó válaszadási aránya 100%, miközben egy oszkáros üzenetemre nem válaszolt (négy nappal ezelőtt).
A neki küldött üzentem állapota "a fogadó még nem olvasta az üzenetet".
Köszi!
Ez úgy lehetséges, hogy van egy bizonyos idő amíg a rendszer megvárja a választ, illetve az adatok frissülése is nem percenként vagy óránként történik, hanem bizonyos időközönként. Attól függ milyen aktivitás volt az illető profiljában.
(Válasz)

Hol tudom megnézni egy felhasználó adott (és nem kapott) értékeléseit? - Tehát hogy másoknak milyen értékeléseket adott.
Köszi!
Szia!
Erre nincs lehetőséged. Csak a kapott üzenetek jelennek meg a profilon. Mindenki a saját adott értékeléseit tudja megnézni a profiljában.
(Válasz)
Még egy kérdés: Az hogyan lehetséges, hogy egy felhasználó válaszadási aránya 100%, miközben egy oszkáros üzenetemre nem válaszolt (négy nappal ezelőtt).
Köszi!
(Válasz)
Köszi!
(Válasz)
Köszi!
(Válasz)
Köszi!
(Válasz)

Az utasom azt kéri, hogy én töröljem, mint utast. Én nem szeretném megtenni. Ő meg - gondolom - az értékelés miatt nem akarja. Mit tegyek? (már utaztam vele és igy meg van az elérhetősége)
Kedves Léna!
Nyugodtan törölheted az utas foglalását, csak ilyen esetben a lemondás indokánál jelöld be, hogy az utas mondta vissza csak nem törölte.
Itt tudod törölni (sor végén "szemetes" ikon):
https://www.oszkar.com/driver/actualpassengers.php
További kellemes oszkáros utakat kívánunk!
(Válasz)
Az utasom azt kéri, hogy én töröljem, mint utast. Én nem szeretném megtenni. Ő meg - gondolom - az értékelés miatt nem akarja. Mit tegyek? (már utaztam vele és igy meg van az elérhetősége)
(Válasz)
(Válasz)

Sziasztok!
Ma reggelre eltűnt a "Felhasználói statisztikám".
3 éven belüli értékelés kell hozzá, vagy több?

Szerintem 1 év után nem számítanak be a statisztikába az értékelések! Pár utazás után vissza fog állni, ha pozitívokat kapsz. A régebbiek mellett egy "fekete Óra ?" van.

Azt már megtudtam, hogy egy év után nem számít bele, csak azt nem tudom hány óra nélküli kell a statisztikához.

Kedves Tibor!
Az értékelendő szempontok mindenkori aktuális átlagát az elmúlt egy évre visszamenőleg mutatja a rendszer.
Mivel neked mind régebbi amit kaptál ezért tűnt el, de ha újra utazol és értékelik valamelyik tulajdonságodat legalább háromszor akkor az átlaga meg fog jelenni.

Nekem nem mind régebbi.
Okt. 12. és Okt. 27. az nem régebbi, és ezért ennél a kettőnél nincs is órajel.

Igen de az csak kettő értékelés és háromnak kell lennie ahhoz, hogy átlagot számoljon a rendszer.

Így már értem, és ha jól értem, mindhárom értékelésnek olyannak kell lennie, ahol az értékelő nem csak szöveget ír, hanem csillagokat is bejelöl.
Igen, pontosan. :)
(Válasz)

Sziasztok!

Szerintem 1 év után nem számítanak be a statisztikába az értékelések! Pár utazás után vissza fog állni, ha pozitívokat kapsz. A régebbiek mellett egy "fekete Óra ?" van.

Azt már megtudtam, hogy egy év után nem számít bele, csak azt nem tudom hány óra nélküli kell a statisztikához.

Kedves Tibor!
Az értékelendő szempontok mindenkori aktuális átlagát az elmúlt egy évre visszamenőleg mutatja a rendszer.
Mivel neked mind régebbi amit kaptál ezért tűnt el, de ha újra utazol és értékelik valamelyik tulajdonságodat legalább háromszor akkor az átlaga meg fog jelenni.

Nekem nem mind régebbi.

Igen de az csak kettő értékelés és háromnak kell lennie ahhoz, hogy átlagot számoljon a rendszer.
Így már értem, és ha jól értem, mindhárom értékelésnek olyannak kell lennie, ahol az értékelő nem csak szöveget ír, hanem csillagokat is bejelöl.
(Válasz)

Sziasztok!

Kedves Tibor!

Nekem nem mind régebbi.
(Válasz)

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy számlát lehet-e kérni az oszkar.com rendszeren belül a fuvardíjról?
Kedves Mónika!
Az üzleti felhasználóknál (arany kormánykerékkel jelölve) van lehetőséged számlát kérni. Utazás előtt egyeztessetek erről vagy belső üzenetben foglalás előtt vagy foglalás után telefonon.
Kellemes Oszkáros utakat kívánunk!
(Válasz)

Sziasztok!

Kedves Tibor!
Nekem nem mind régebbi.
(Válasz)

Sziasztok!

Kedves Tibor!
(Válasz)
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy számlát lehet-e kérni az oszkar.com rendszeren belül a fuvardíjról?
(Válasz)
(Válasz)

Sziasztok!

(Válasz)

Sziasztok!
(Válasz)
Sziasztok!
(Válasz)
(Válasz)

Még egy kérdés az Oszkárnak...
Mi volt eddig a leghosszabb az Oszkáron meghirdetett út?

A leghosszabb olyan hirdetés amin történt is helyfoglalás az Portugáliába ment (természetesen Magyarországról). :)
A szerintem legrövidebbet le tudom írni, indulás után kb. 300 méterrel jelezte az utas, hogy kiszáll..... Keleti pu.-Baleseti Sebészet (Fiumei út)....
Nem volt semmi morgás előtte, meg utána se....., ez nem egy rövid utazás volt, és a sofőr, bár szerintem Ő sem értette a dolgot, de inkább a nyugalmas utazást tartotta fontosabbnak, mint azt, hogy minél többet tudjon megtakarítani....
(Válasz)

T.Oszkár..! NPN - 724 frsz. óránként indul Db-be..????? - pl: 10. hó 20.-án... Érdekes........ (Z. haraszti - felhasználó...)
Ez meg, hogy is.....???????- de már többen észlelték......

Nem a konkrét esethez írom, mivel azt nem ismerem, de szerintem egy üzleti felhasználó akármennyi járművet indíthat naponta, akár óránként is, és lehet, hogy több autóval megy, de csak 1 rendszámot ad meg,nem tudja, hogy éppen melyik autó fog akkor menni, stb., amivel a saját életét is megnehezíti szerintem, de ezt már neki kell tudnia...., ő esik el az utasoktól, ha nem találják meg esetleg emiatt....
Üzleti felhasználó is csak valós rendszámmal valós hirdetést adhat fel, ettől függetlenül hogy időben átfedett hirdetést is feladhat.
Amit az illető csinált teljes mértékben szabálytalan és nem megengedett.
(Válasz)

T.Oszkár..! NPN - 724 frsz. óránként indul Db-be..????? - pl: 10. hó 20.-án... Érdekes........ (Z. haraszti - felhasználó...)
Nem a konkrét esethez írom, mivel azt nem ismerem, de szerintem egy üzleti felhasználó akármennyi járművet indíthat naponta, akár óránként is, és lehet, hogy több autóval megy, de csak 1 rendszámot ad meg,nem tudja, hogy éppen melyik autó fog akkor menni, stb., amivel a saját életét is megnehezíti szerintem, de ezt már neki kell tudnia...., ő esik el az utasoktól, ha nem találják meg esetleg emiatt....
(Válasz)

Javaslat az Oszkárnak...
Sziasztok, ha megoldható, jó lenne, ha lenne egy olyan blog, ahová feltennétek a legérdekesebb (szokatlan, furcsa stb.) kérdéseket, válaszokat amit kaptatok a felhasználóktól....
Persze, csak, ha van erre egyáltalán kapacitásotok.....
Szia!
Gondolkodunk majd rajta. :)
(Válasz)

Szia!
Köszönjük a jelzésedet, intézkedünk az ügyben.
Legközelebb ha ilyet találsz akkor az info@oszkar.com email címre jelezd kérlek a gyorsabb ügyintézés végett.
Köszönjük!
(Válasz)
Javaslat az Oszkárnak...
Sziasztok, ha megoldható, jó lenne, ha lenne egy olyan blog, ahová feltennétek a legérdekesebb (szokatlan, furcsa stb.) kérdéseket, válaszokat amit kaptatok a felhasználóktól....
(Válasz)
(Válasz)
(Válasz)
(Válasz)

Kedves Oszkár!
Van olyan autó, ahol esetleg kisgyermekkel is lehet utazni?
Köszönöm.
Szia!
Szinte minden autóban lehet így utazni (viszont többnyire a teljes összeget elkérik ilyen esetben is), de aki rendelkezik gyereküléssel az egy kis ikonnal jelzi is a hirdetésében.
(Válasz)

Kedves Oszkar,
Megkérdezhetem miért lehet nemek szerint szürni az utasokat? Esetleg börszint és vallást is meg lehetne adni mint kizáro ok?
Kedves Levente!
Női sofőröknek van lehetőségük megadni, hogy csak női utasok jelentkezhessenek a hirdetéseikre (szerintem a miértre nem szükséges a választ megírni).
Semmi más egyéb szűrő nincs amik említettél.
Köszönjük a megértésedet!
(Válasz)

Tisztelt Oszkár!
Csak olyan kérésem volna,hogy ha valaki úgy hirdeti magát,hogy háztól-házig és úgy is kérem,azért is jelentkezem rá,akkor miért mondja le,ha úgy kérem és azért választom?!Vagy van olyan sofőr aki nem így hirdeti magát és mégis van benne annyi emberség,ha látja,hogy az autópályától "gyalogolok"hazafelé,nincs aki hazavigyen,akkor inkább hazahoz?! :)
Kedves Rita!
Ha valakinek az ideje engedi akkor természetesen be szokta vállalni a házhoz szállítást.
Ha pedig valaki így hirdet de az egyeztetésnél mégsem tud elvinni, akkor jelezd felénk az info@oszkar.com email címen és kivizsgáljuk.
További kellemes Oszkáros utakat kívánunk!
(Válasz)

Új bánkártyát regisztráltam, a régit töröltem. Az új kártyával nem tudok azonnal fizetni. Kitől kaphatok segítségét? Kihez forduljak?
Kedves Rodolfo!
Amint megtörténik az új kártyával az első fizetés a Simple oldalán, utána tudsz majd vele azonnali fizetést is indítani a jövőben.
(Válasz)

Oszkár!
Ha nincs bankkártyám akkor nem is tudok fuvarozni?
Kedves Tibor!
Természetesen bankkártya nem szükséges ahhoz, hogy meghirdesd a szabad helyeidet ha utazol.
Látom már sikerült is feladnod hirdetést a rendszerben.
(Válasz)
Kedves Oszkar,
Megkérdezhetem miért lehet nemek szerint szürni az utasokat? Esetleg börszint és vallást is meg lehetne adni mint kizáro ok?
(Válasz)
(Válasz)
Tisztelt Oszkár!
Csak olyan kérésem volna,hogy ha valaki úgy hirdeti magát,hogy háztól-házig és úgy is kérem,azért is jelentkezem rá,akkor miért mondja le,ha úgy kérem és azért választom?!Vagy van olyan sofőr aki nem így hirdeti magát és mégis van benne annyi emberség,ha látja,hogy az autópályától "gyalogolok"hazafelé,nincs aki hazavigyen,akkor inkább hazahoz?! :)
(Válasz)
(Válasz)
Új bánkártyát regisztráltam, a régit töröltem. Az új kártyával nem tudok azonnal fizetni. Kitől kaphatok segítségét? Kihez forduljak?
(Válasz)
(Válasz)

Mit tehetek, ha az utas nem mondja le az utat és nem jelenik meg, ezért a díjat levonják pedig nem is kaptam pénzt tőle, és főleg mert két főre foglalt.
Szia!
Természetesen a meghiúsult utak után nem kell fizetned foglalási díjat.
Kérjük, hogy adj le értékelést az utasra. Fontos, hogy az utazás sikerességét állítsd "Meghiúsult az út"-ra, így a foglalási díj is törlődni fog a listádból.
(ettől függetlenül adhatsz akár pozitív értékelést is, Te tudod, hogy milyen okból nem tudtatok együtt utazni)
Értékelést legegyszerűbben a foglalási díjak oldalról kiindulva az összeg melletti kis kék ikonra kattintva tudsz leadni.
További jó Oszkározást kívánunk!
(Válasz)
Mit tehetek, ha az utas nem mondja le az utat és nem jelenik meg, ezért a díjat levonják pedig nem is kaptam pénzt tőle, és főleg mert két főre foglalt.
(Válasz)
(Válasz)

Sziasztok!
Hogy lehet az, hogy a "Felhasználói statisztikám" folyamatosan változik, miközben egy éve nincs új értékelésem?
Múlt héten még szerepelt benne a rugalmasság (5) is, most meg az eltűnt.
A többi értéke meg változott.

Kedves Tibor!
Azért van ez így, mert szép lassan elvülnek az értékeléseid - az utóbbi egy év a mérvadó.
Köszi, így már értem.
(Válasz)
Tudtad-e,
hogy az Oszkárt okostelefonon is használhatod Android vagy iOS alkalmazásunk segítségével?